Lifestyle

Aria-Kowloon Peak Apartment Refurbished



A refurbished 1,230 square foot apartment at Aria serves up a slice of modern chic in the centre of Kowloon Peak

Backed by bush, rolling hills and overlooking lush landscape, Aria at Kowloon Peak provides a perfect nest for a dentist family of three to escape from their hectic life with exquisite taste.

COMODO Design led a thorough redesign for new owners – the Chans and their daughter – who desired a contemporary look – with music at the heart – and a different structure for more connectivity in the home.

The apartment is a natural beauty – airy with a window wall receiving soul-salving garden and urban views. To echo this unimpeded vista, the space is stylishly connected by a canopy of wood planks set against the bar, the living room, and the transparent music room, imbuing the 1,230 square foot space with cosiness and peace.

The couple’s shared love of hosting dinner parties makes the dining area the soul of the home. Designed for large get-togethers, the dinning zone is back-dropped by an array of concealed storage units and a floor-ceiling mirror reflecting the beauty of the green canopy from the window of the living room, adding opulence to the room and enlarging the space.

Behind the dining table is a bar area that has supplanted the original storage room, clad in light wood plank walls that stretches down to the bedroom door. It also helps conceal yet another storage space behind the bar.
The dining area pops out with a sculptural ceiling light fixture, adding a chic and modernistic touch to the space. The effect is smart and resounding.



Another concealed storage is set by the TV unit for the owner’s beloved vinyl record collection; with the décor in wood plank panels to echo with the bar.

The living and music rooms, also decked out with wood plank walls, are designed as a continued space as a non-cavity wall dividing the two rooms has been knocked down and replaced by sliding glass partitions to maximise space and enhance the light penetration. The use of glass walls means the wood planks are visible from outside, forming a cohesive flow from the dining space, music room to the living area.



The bedrooms, in contrast, are richer in colour and vary in character. Since the Chan family requested substantial storage space, the design opts for a platform storage bed in the master bedroom and the kid’s room. A big contrast between sheer white and a shred of Tiffany Blue makes the kid’s room vivid and tastefully girlie.

While aiming for a contemporary ambience, the master bedroom features dark grey walls with the wall decor in black to offset the white ceiling and the sublime garden and city skyline views from the massive window wall.

>> Issue 260: Taikoo Shing Apartment Reconfigured

>> Issue 262: Baguio Villa-A French-imbued home with an oriental touch