OK

< Back to winner list

Residential Winners

Artwill Interior Design House

2018-Artwill Interior Design House

The client family is a Northern Californian transplant living in Hong Kong. To provide a haven from the concrete jungle, the designer uses abstractions from nature to drive the design decisions throughout the space. Hong Kong is too warm to have a fireplace, so it is represented by a recessed pile of logs. Feature walls are composed from an abstract pattern of beehives – palm-sized hexagonal tiles are overlaid together to simulate patterns in nature. The only feature light fitting in the space is created by Arihiro Miyake, inspired by movements “In The Wind” (Nemo). The designer also introduces a raised floor to create a family room, partitioned off by a glass railing covered with flying birds. Within this family room, a raised alcove is formed by extending the structural window sill. The varying elevations in the living space conjures up images of going up and down hilly Northern California.